Stel je voor dat je een verkeersongeval hebt en je hebt hierbij niet alleen schade aan de auto opgelopen, maar ook fysieke en mentale schade aan jezelf. In the heat of the moment vergeet je soms wat te doen, daarom sommen wij het hier nog eens voor je op.

Ga van de weg af, maar verplaats geen bewijsmateriaal

Onmiddellijk na het ongeval, als je auto niet volledig uitgeschakeld is, moet je proberen hem van de rijbaan af te halen om te voorkomen dat er een kettingbotsing plaatsvindt. Ga achter de vangrail staan, maar niet te ver van de plaats van het ongeval. Zet t.a.t. je alarmlichten aan als die nog werken en doe het veiligheidshesje aan.

Check jezelf op je verwondingen, maar ook anderen

Je moet jezelf eerst controleren op verwondingen, en als je gewond bent, probeer dan niet te bewegen. Als je het gevoel hebt dat je zonder ernstig letsel aan het ongeval bent ontsnapt, controleer dan alle passagiers in je auto op letsel. Bel daarna de hulpdiensten voor hulp ter plaatse. Dit is essentieel voor het bewijsmateriaal.

Voordat de eerste hulpverleners arriveren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen voorlopig niet in gevaar is. Bij ernstig letsel is het soms beter om het slachtoffer niet te bewegen, zoals bij: ruggenmergletsels, rug- en nekletsel, hersenschuddingen, brandwonden en verlies van zicht of gehoor.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Bij letselschade verkeersongeval neem je zo snel mogelijk contact op met een ervaren letselschadespecialist. Zij kunnen je helpen met de volgende belangrijke dingen voor het opeisen van letselschade vergoedingen:

·         Antwoorden op je juridische vragen en uitleg van juridische mogelijkheden.

·         De mogelijkheid om je te adviseren over de voor- en nadelen van het accepteren van een schikking aangeboden door de verzekeringsmaatschappij.

·         Ervoor zorgen dat waardevol bewijsmateriaal niet wordt vernietigd of verloren gaat.

·         Hulp bij het bepalen welke informatie moet worden gegeven aan de vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappij wanneer zij contact met je opnemen in het kader van hun onderzoek naar het ongeval.

·         Een bepaling van de waarde van jouw zaak, gebaseerd op het letsel dat je hebt opgelopen en de kosten die je hebt gemaakt, evenals de kosten en gevolgen die je waarschijnlijk in de toekomst zult maken.

·         Onderhandeling met de verzekeringsmaatschappij om het hoogste bedrag aan schadevergoeding te verkrijgen.·         Vertegenwoordiging van je zaak in een post-trial procedure, als er een beroep wordt ingesteld.

Pin It on Pinterest