Het kopen van gebruikte auto onderdelen is goedkoper dan het kopen van nieuwe onderdelen en veel gebruikte onderdelen werken net zo goed. Je moet echter wel rekening houden met een aantal dingen voor je overgaat op de aankoop van zo’n gebruikt onderdeel. We laten je in dit blog weten wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden.

De prijs van het onderdeel

Een tweedehands auto onderdeel kost veel minder dan een nieuw exemplaar. Gemiddeld gezien kosten de gebruikte varianten tot wel 40% minder dan de reguliere, nieuwe onderdelen.

Het juiste onderdeel vinden

Veel verkopers van gebruikte onderdelen hebben duizenden tot wel tienduizenden onderdelen beschikbaar in hun loods, magazijn of garage. Toch is het soms lastig om jouw onderdeel te vinden en voelt het soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Bij veel van deze autosloperijen krijg je niet alleen persoonlijke hulp, maar kun je ook auto onderdelen op kenteken bestellen. Met deze eenvoudige tool kun je gemakkelijk jouw gewenste producten vinden door simpelweg je kenteken in te voeren. Een kind kan de was doen. 

Let op de garantie

De garantie werkt bij gebruikte auto-onderdelen vaak net even anders dan bij nieuwe producten, waarbij je standaard vaak fabrieksgarantie krijgt. Gebruikte onderdelen worden meestal geleverd met weinig of geen garantie. Als je een onderdeel krijgt dat niet lang meegaat, staat je er alleen voor. Er is niets om je te beschermen als of wanneer het defect raakt. Kies daarom voor een autosloperij die je een (korte) garantie geeft en die zich aan de KZD-richtlijnen houden. Je bent dan zeker van kwaliteitsproducten, waardoor je de garantie eigenlijk niet nodig hebt. 

Kwaliteit van het auto onderdeel

Aanvullend op bovenstaande is het dus niet moeilijk om een betrouwbaar onderdeel van goede kwaliteit te vinden. Check of de sloperij beschikt over het KZD-certificaat. De beste autosloperijen hebben de maximale 3-sterren kwalificatie. Zij controleren de onderdelen zorgvuldig, zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit krijgt. 

Betrouwbaarheid van tweedehands auto onderdelen

Bij gebruikte auto-onderdelen weet je nooit precies wat de geschiedenis van het onderdeel is. Het bijvoorbeeld een aantal jaren in de auto hebben gezeten, voordat het gedemonteerd werd voor de verkoop. Een tweedehands auto-onderdeel kan een veel kortere levensduur hebben dan een gloednieuwe. Houd hier rekening mee bij de aankoop en vraag de sloperij naar meer informatie. 

Pin It on Pinterest