Wanneer je de overstap maakt naar een elektrische auto, is het belangrijk om ook de nodige accessoires in overweging te nemen om je ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier zijn enkele handige accessoires die je kunt overwegen:

Thuis- en roadlaadkabel

Een laadkabel is een absolute must-have. Zorg ervoor dat je zowel een thuislaadkabel als een kabel voor openbare laadstations hebt. Hiermee kun je je auto overal gemakkelijk opladen, of je nu thuis bent of onderweg.

Zorg ervoor dat je de laadpas hebt

Een laadpas is ook essentieel voor toegang tot openbare laadstations. Zorg ervoor dat je een laadpas hebt die compatibel is met de meeste netwerken, zodat je moeiteloos kunt laden, waar je ook bent.

Laadkabelorganizer

Om je laadkabels netjes op te bergen en georganiseerd te houden, kan een laadkabelorganizer van pas komen. Dit voorkomt dat de kabels in de war raken of in de weg liggen in de kofferbak van je auto.

Plannen van je route

Overweeg ook om apps te gebruiken die je helpen bij het vinden van beschikbare laadstations onderweg. Een goede laadstationnavigatie-app kan je helpen bij het plannen van je route op basis van de beschikbare laadmogelijkheden.

Kabelverlenger

Soms bevinden laadstations zich op onhandige plaatsen of zijn de kabels te kort. In dergelijke gevallen kan een oplaadkabelverlenger van pas komen, zodat je gemakkelijk kunt laden, zelfs als het laadstation niet direct naast je auto staat.

Kabels beschermen

Tot slot kunnen beschermende laadkabelhoezen helpen om je kabels te beschermen tegen beschadiging en slijtage, waardoor de levensduur van je kabels wordt verlengd en ze goed blijven functioneren.

Conclusie 

Door deze handige accessoires toe te voegen aan je elektrische auto-uitrusting, kun je je voorbereiden op een soepele en gemakkelijke ervaring met het opladen van je voertuig, waar je ook bent. Laadkabels voor je EV koop je gemakkelijk bij ratioshop.nl. 

Pin It on Pinterest