Wanneer je houdt van reizen dan weet je dat het te stevig aan toe kan gaan. Een racewedstrijd gaat gewoon niet hetzelfde als een autorit naar je werk. Het is dan belangrijk om een juiste verzekering aan te vragen bij een verzekeraar. In deze blog krijg je van ons wat tips.

Alles dekkend of WA?

Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Deze dekt echter bij lange na niet alle schade, terwijl een allrisk verzekering dit wel doet. Zo’n verzekering is een manier om weinig risico te lopen en dus alle schade vergoed te krijgen. Nu is het wel zo dat racen een extra risico met zich meebrengt, waardoor je ook een andere verzekering zou moeten hebben waarmee je gedekt bent voor schade. Het beste kun je met de verzekeraar overleggen wat de mogelijkheden zijn, wellicht is er een speciale optie op je polis te nemen.

Vakantie of in Nederland

Racen doe je doorgaans niet alleen in Nederland, er zijn ook internationale races. Hoe zit het dan met je verzekering als je naar het buitenland vertrekt om met je auto eens even flink plankgas te geven? Meestal moet je een extra reisverzekering afsluiten om dit soort zaken goed te kunnen regelen. Het beste kun je dit met je huidige reisverzekeraar overleggen, op deze manier kun je nooit voor onaangename verrassing komen te staan. En dat is wel zo prettig bij het uitoefenen van je hobby!

De conclusie

Racen vormt een risico, net zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen en bungeejumping dit doen. Een verzekeraar zal dit meenemen in zijn besluit om je te kunnen verzekeren. Het beste is om gewoon navraag te doen, zodat je niet op een onjuiste manier op vakantie gaat. Als je zelf alle kosten zou moeten dragen die uit een ongeluk naar voren kunnen komen, dan zit je behoorlijk in de puree. Denk aan ziekenhuiskosten die behoorlijk kunnen oplopen in het buitenland. We raden je dan ook aan om zeer goed te kijken naar de mogelijkheden om een autoverzekering voor je hobby af te sluiten. 

Pin It on Pinterest