Of je nou zelf met een aantal vrienden een raceweekend hebt gepland of je een race evenement bezoekt: een goede voorbereiding is altijd verstandig. Races zoals de TT van Assen en autoraces op het circuit van Zandvoort worden ieder jaar drukbezocht door fanatieke racefanaten. Het is een ideaal uitje voor het komende vrienden- of familieweekend, maar vergt wel enkele voorbereidingen. Bovendien zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om zelf op een circuit te racen met hun eigen auto of motor. In dit blog geven we je enkele tips om je goed voor te bereiden op de komende raceweekenden en evenementen. 

Vertrek op tijd

Race evenementen zoals op het circuit van Zandvoort en de TT van Assen worden door duizenden mensen bezocht vanuit het hele land en zelf daarbuiten. Het is dan ook belangrijk om vroegtijdig van huis te vertrekken om te voorkomen dat je urenlang in de file komt te staan. Dit is met name op de heenweg van groot belang omdat je wilt voorkomen dat je het begin van de race mist. Plan daarnaast de route van tevoren. Op die manier voorkom je dat je te maken krijgt met eventuele tegenslagen zoals afgesloten wegen. 

Zorg voor voldoende eten en drinken

Een bezoekje aan een race evenement duurt in de meeste gevallen de hele dag, waardoor we aanraden om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen. Op die manier zorg je ervoor dat je niet uitdroogt en geen last van honger krijgt. Bovendien bespaar je hiermee veel geld omdat het eten en drinken vaak erg duur is bij de aanwezige catering op het evenemententerrein. 

Busje huren

Veel race evenementen worden bezocht door fanatieke racefanaten die ervan houden om met hun eigen racemonster richting het evenement te vertrekken. Wanneer je niet naar een race evenement gaat, maar met je eigen motor een weekend gaat racen in bijvoorbeeld het buitenland, kun je zelf een busje huren. Een busje huren is zeer goedkoop en zorgt voor een veilig transport van je dierbare voertuig naar de eindbestemming. 

Pin It on Pinterest