Steeds meer mensen ruilen hun Abarth in voor een elektrische auto. Elektrische voertuigen zijn heel populair en dit komt doordat er veel voordelen aan verbonden zitten. Het is namelijk een stuk goedkoper, maar het is ook een stuk beter voor het milieu. Een elektrische auto moet natuurlijk wel opgeladen worden en dit vormt voor veel mensen een probleem. In Nederland zijn er maar een beperkt aantal laadpalen en deze zijn vaak bezet. Hierdoor kom je in de knoei met het opladen en is de kans groot dat het niet op tijd lukt. Een laadpaal thuis is dan ideaal om te hebben, maar wat zijn de voordelen? En hoe koop je de juiste laadpaal? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er ook meer over te weten komt.

Voordelen van een laadpaal thuis

Er zitten veel voordelen aan een laadpaal thuis hebben en dat is natuurlijk logisch. Je kunt met een eigen laadpaal namelijk zelf bepalen wanneer je de auto laadt. Vooral als je vroeg weg moet met de auto is dit een groot voordeel. Je kunt hem bijvoorbeeld in de nacht laten laden, maar ook overdag. Je kunt ook een slim laadplan opstellen, zodat de auto alleen opgeladen wordt in de daluren. Dit betekent dat je een stuk goedkoper jouw voertuig kunt laten laden en dat is natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast hoeven laadpalen voor thuis ook helemaal niet veel geld te kosten en blijft het een slimme investering.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een laadpaal thuis zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld van belang om te bepalen waar de laadpaal moet komen te staan. Sommige mensen nemen bijvoorbeeld een wallbox en andere nemen een echte laadpaal. Ook zijn er verschillende laadpalen en kan niet iedere laadpaal gebruikt worden voor jouw voertuig. Je moet daarom ook goed kijken naar de aansluiting van de laadpaal, zodat deze past bij jouw voertuig. In sommige gevallen is het ook mogelijk om gebruik te maken van een subsidie vanuit de overheid, zo kan je een hoop geld besparen.

Pin It on Pinterest