Zit het willen klussen aan auto’s continue in je hoofd en heb je thuis een garage met genoeg ruimte? Waarom maak je dan niet de stap en breid je je garage uit met professionele apparatuur? Veel hobbyisten zijn bang om te veel geld te betalen aan gereedschap en aan hun hobby. Vaak zit er ook een rem op vanuit de vrouw of vriendin. Toch zitten er ook veel voordelen aan het investeren in een vakgarage aan huis. We lichten het toe in deze blog.

De voordelen van een eigen garage

Met het uitbreiden van je garage, zorg je ervoor dat je meer genot uit je hobby kan halen. Met beperkt gereedschap en materialen, kun je namelijk niet alles doen wat je wilt en ben je toch genoodzaakt om de auto naar een vakgarage te brengen. Wij raden dus aan om te investeren in beter gereedschap, zodat je in staat bent om meer taken zelfstandig uit te voeren. Bijkomstig is, dat je niet alleen voor jezelf bepaalde klussen kunt uitvoeren, maar ook de auto’s van je buren, vrienden of kennissen kunt maken. Wanneer je alleen aan je eigen auto kunt klussen, ben je namelijk op een gegeven moment wel klaar en alleen het onderhoud uitvoeren is niet zo spannend. We raden wel aan om geld te vragen voor de klussen die je uitvoert, omdat je anders alleen maar kosten maakt. Zo creëer je een verdienmodel op je hobby en kun je steeds verder uitbreiden en duurder gereedschap kopen. Geweldig toch!? 

Koop gereedschap en onderdelen die je nodig hebt

De valkuil waar veel hobbyisten in vallen, is dat ze gereedschap kopen dat ze maar 1 keer per jaar nodig hebben. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Je kunt beter in je netwerk kijken of iemand dit gereedschap al heeft, of afspreken om het met meerdere hobbyisten aan te schaffen, zodat je het kan lenen wanneer je het nodig hebt (zonder diep in de buidel te tasten). Zit je op een krap budget? Dan kun je vrij eenvoudig online tweedehands onderdelen kopen. Zo bespaar je op de kosten. Wil je echter goede kwaliteit dempers en gasveren kopen, dan raden we aan om eens een kijkje te nemen bij Brimotech. Zij zijn namelijk specialist in gasveren, dempers en aansluitdelen. Zij kunnen ook veel onderdelen op maat maken, wat je dus meer vrijheid geeft voor de verschillende auto’s of voertuigen waaraan je gaat werken.

Pin It on Pinterest