We denken steeds “groener” en zijn continue bezig om te verduurzamen. Olie wordt als de grote boosdoener gezien voor het klimaatprobleem, maar we zijn er nog lang niet vanaf. In deze blog vertellen we je waarom.

Auto-industrie

Steeds meer auto’s worden elektrisch of hybride en toch lijkt de vraag naar olie niet veel te zakken. Dit komt omdat er nog ontzettend veel niet ontwikkelde landen zijn waar de switch naar elektrisch rijden niet reëel is. Alleen de ontwikkelde landen kunnen zich dit permitteren, omdat zij een goed netwerk en investeringsmogelijkheden hebben. Het is daarnaast heel moeilijk om het gevoel en de power die olie onze auto’s en motoren bezorgd zomaar links te laten liggen. Daarom gaan we in de race-wereld nog lang niet over naar een volledig elektrische race. Ben jij een hobbyist, een racer, of houdt je ervan om aan auto’s te knutselen? Dan is het superhandig om zelf je eigen oliepomp te hebben. Koop je oliepomp bij ambismeersystemen.nl. Een supergoed en eenvoudig systeem om aan huis olie te pompen.

Een miljarden industrie

Ten tweede hebben we te maken met een industrie waar miljarden op miljarden wordt verdiend aan de winning van olie. Zolang er geld verdiend kan worden, zal iemand olie winnen. Het zal daarom nog decennia lang duren, voordat de winning van olie drastisch zal afnemen. Wel zien we dat grote bedrijven, zoals Shell en Exxon diep gaan snijden in het personeel, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de corona-epidemie. Er gaan nog maar weinig vliegtuigen de lucht in. 

Plastic

Tot op de dag van vandaag is er nog geen goed alternatief voor plastic. We gebruiken steeds meer papier, karton en andere creatieve oplossingen, maar kunnen helaas niet voor alles duurzaam materiaal gebruiken. Plastic wordt van olie gemaakt en zolang we geen eenvoudig alternatief voor plastic hebben, blijven we massaal plastic gebruiken. Zo wordt de olie-industrie nog wel even in stand gehouden.

Pin It on Pinterest