Niets is zo vervelend als met pech langs de weg komen te staan. Zeker als je haast hebt of net zo goed gehumeurd was, omdat je op weg was naar je leuke vakantie bestemming. Het is en blijft een vervelende situatie, maar gelukkig zijn er daarom diensten om ons hierbij te helpen. Zo heb je diensten als pechhulp via de verzekering voor je auto of kun je eventueel de wegenwacht inschakelen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee opties? In deze blog nemen we graag deze pechhulp aanbieders even onder de loep, zodat je voor de toekomst een weloverwogen keuze kunt maken uit de juiste hulp die het beste bij jouw past.

Het kostenplaatje en de dekking

Pechhulpverzekering: Bij de pechhulpverzekering betaal je een jaarlijkse premie voor de dekking. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de verzekeraar die je hebt gekozen. Ook valt pechhulp bij veel verschillende verzekeringsmaatschappijen onder aanvullende verzekeringen. Dat betekend dat dit niet standaard bij je basis WA-verzekering in zit, maar geeft je wel de ruimte om zelf te bepalen hoe je jouw verzekeringspakket wilt samenstellen. Dit geeft tevens ook de ruimte om je eigen kostenplaatje hierin te bepalen. Uiteraard verschilt het kostenplaatje wel per verzekeringsmaatschappij, maar door je goed te informeren en te vergelijken zorg je ervoor dat je een duidelijk overzicht krijgt en de juiste keuze kunt maken. 

Wegenwacht: Bij de wegenwacht heb je geen keuze uit verschillende maatschappijen, maar staat het wel bekend om zijn diensten en betrouwbaarheid. Tevens is de wegenwacht een groot begrip en is het wel mogelijk om uit verschillende diensten en dekkingen te kiezen. Verder heeft de wegenwacht opties als wegenwacht Nederland, wegenwacht Europa en wegenwacht Europa Plus en zijn de diensten meer gericht op alleen de pechhulp en de dienstverlening daaromheen. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de wegenwacht, dien je lid te zijn van de ANWB en een wegenwacht-lidmaatschap af te sluiten.

Service

Pechhulpverzekering: Pechhulpverzekeringen werken meestal samen met verschillende serviceproviders die de daadwerkelijke hulpdiensten verlenen. Dit betekent dat de service kan variëren, afhankelijk van de provider waarmee de verzekering samenwerkt. Het is daarom ook altijd even belangrijk om te controleren of die samenwerking binnen jouw wensen valt. Uiteraard kun je hier altijd goede hulp bij verwachten en staan de afspraken en regels netjes voor je uitgeschreven. Ook helpen de meeste verzekeringen je ook goed op weg met het communiceren en onderhandelen met desbetreffende garages die jou gaan helpen met de auto. Ook het communiceren met het buitenland is hierbij geen probleem.

Wegenwacht: Bij de wegenwacht hebben zij hun eigen goed opgeleide monteurs en beschikken over een uitgebreid netwerk van servicevoertuigen. Je weet vaak wel wat je hebt aangezien ze hun eigen monteurs hebben. Het enige is dat je hierbij dus geen eigen keuzes kunt maken bij wat jij prettiger vind. Wel is het goed om te weten dat de monteurs de juiste opgeleide hulp bieden en snel op locatie aanwezig zijn.

Conclusie

Bij beide dienstverleners kun je eigenlijk vrijwel dezelfde service en dienstverlening verwachten. De kosten zijn hier en daar wat verschillend en de manier van samenwerking ook. Bij de één heb je een betrouwbaar netwerk en bij de ander kun je vrij kiezen. Het is dus belangrijk om je persoonlijke behoeften, budget en rijgedrag hierbij na te gaan om de beste keuze te maken wat bij jouw en je situatie past.

Pin It on Pinterest