Wanneer een auto vervoerd moet worden zonder kilometers te maken, of wanneer de auto kapot is wordt dit op een bepaalde manier gedaan. Je hebt vast wel eens een auto vrachtwagen zien rijden, die hebben vaak meerdere auto’s achter zich hangen op een aanhanger met oprijplaten, maar hoe werkt dit precies?

Laden

De auto’s moeten eerst op deze vrachtwagens worden geladen natuurlijk. Dit wordt gedaan door middel van oprijplaten. Deze worden aan de vrachtwagen gehangen of schuiven uit de vrachtwagen als deze er al in zitten, en de auto wordt daar vervolgens op gereden. Met een aanhanger waar de auto op moet staan werkt dit net zo, de auto wordt de oprijplaten op gereden en wordt vervolgens vastgezet zodat deze veilig vervoerd kan worden. De hulpmiddelen die gebruikt worden zoals de oprijplaten en de riemen en andere middelen om de auto vast te zetten maken het proces veel makkelijker en besparen vaak ook tijd.

Verplaatsen

Zodra de auto is vastgezet kan het transportvoertuig zich gaan verplaatsen zonder enige problemen (hopen we). Tuurlijk moet de bestuurder wel rustig rijden en opletten dat er niets geks gebeurt met de auto(‘s) die zij aan het vervoeren zijn. Vaak zijn het redelijke afstanden die afgelegd moeten worden met de auto’s dus de hele weg goed alert zijn is zeker van belang. De persoon die de auto’s vervoerd en het eventueel bijbehorende bedrijf willen het niet op hun geweten hebben dat er iets met die auto’s gebeurt. En natuurlijk kan zoiets altijd gebeuren, een ongeluk zit in een klein hoekje, maar daar gaan we natuurlijk nooit van uit.

Op bestemming aangekomen

Zodra de auto vrachtwagen of aanhanger is aangekomen op de bestemming is het tijd om de auto weer van het voertuig te halen. Eerst wordt de auto natuurlijk weer helemaal losgekoppeld van alle riemen, blokken en touwen waar deze aan vast gemaakt was. Daarna moet de auto er dus weer vanaf gehaald worden, dit wordt wederom geregeld met de al eerder benoemde oprijplaten, de auto wordt zo weer van de vrachtwagen of van de aanhanger afgereden zodat deze op de goede plek terecht komt. En zo wordt de auto veilig vervoerd. 

Pin It on Pinterest