Je moet altijd bepaalde items in de auto hebben, en nee, we hebben het niet over de stapels van afval die momenteel op de achterbank liggen. Deze lijst van auto benodigdheden zal je auto draaiende houden en je helpen om te gaan met onvoorziene obstakels op de weg.

Handboek van de eigenaar

Controleer je handschoenenkastje of waar je ook je gebruikershandleiding bewaart om er zeker van te zijn dat deze er inderdaad is. Je handleiding vertelt je belangrijke informatie, zoals aanbevolen brandstof en PSI-niveaus, naast andere belangrijke informatie die uniek is voor je voertuig. Het wordt bij je auto geleverd, dus als je het nooit tevoorschijn haalt, hoef je je zich nooit zorgen te maken of je hem wel bij je hebt. 

Autoreparatie-informatie

We raden je aan om autoreparatie-informatie, formulieren voor verzekeringsclaims op dezelfde plaats te bewaren. Autoreparatiegegevens helpen je bij de verkoop of reparatie van je voertuig en geven belangrijke informatie over de geschiedenis van het voertuig en kunnen worden afgetrokken als bedrijfskosten.

Rijbewijs, verzekering en registratie

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je moet altijd je rijbewijs, registratie, en verzekering in de auto hebben wanneer je ermee rijdt. Vooral wanneer de nieuwe verzekeringspas met de post komt, kan het maanden duren voor je eraan denkt om hem in het handschoenenkastje te stoppen. En in de tussentijd rijd je rond zonder de belangrijkste documentatie. Daarbij is het verplicht deze gegevens bij je te hebben. 

Bandenkrik, reserveband en moersleutel

Niets is zo frustrerend als erachter komen dat je reserveband lek is of dat je je krik in de garage bent vergeten. Zorg er dus voor dat je een krik, een opgepompt reservewiel en een wielsleutel in de auto hebt. Als je twee van deze dingen hebt en de derde niet, is het allemaal nutteloos. Deze drie dingen horen bij elkaar, dus zorg ervoor dat je ze allemaal hebt.

Sommige auto’s hebben speciale borgmoeren, dus zorg ervoor dat je altijd een moersleutel hebt als dat het geval is.

Door gebruik te maken van oliepompen kun je diverse vloeistoffen die nodig zijn bij het onderhoud van je auto, waaronder olie, verplaatsen en desgewenst op de juiste plek aan / of inbrengen.

Pin It on Pinterest