Een pad voor je huis is een pré. Je wilt natuurlijk niet in de modder lopen en al helemaal niet rijden. Net je auto gepoetst en dan wordt ie alweer vies. Je wilt met je auto op een harde ondergrond rijden. Daarom is een goede bestrating nodig. De bestrating kun je er zelf inleggen met de hand, maar je kunt ook machinaal bestraten. Het voordeel hiervan is, is dat het veel sneller gaat dan normaal bestraten. Daarnaast is het ook beter voor je rug wanneer je een machine gebruikt. De machine doet het zware werk waardoor jij dat niet hoeft te doen. Hoe dit werkt en welke manieren er zijn lees je in deze blog!

Een bestratingsklem

De eerste manier waarop je kunt bestraten is met een bestratingsklem. De bestratingsklem is een hydraulische machine. Hij is geschikt voor het leggen van tegels en klinkers. De machine is onder te verdelen in een zware machine en een lichtere machine. De zware machine is de p-02 bestratingsklem die geschikt is voor werk zoals midi kranen. De lichtere versie is de p-12 bestratingsklem. Inzetbaar bij elk project waar je gaat bestraten met tegels of klinkers. Beide versies hebben een oliedruk van minimaal 150 bar en het maximale is 200 bar.

Een vacuüm lifter

De techniek die hier wordt gebruikt is de vacuümtechniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ruimte die tussen de machine en het materiaal zit dat moet worden verplaatst. Deze ruimte wordt ook wel het vacuüm genoemd. Als je bijvoorbeeld grote stukken steen wilt optillen, dan wordt de steen als het ware vastgezogen aan de machine. De machine kan worden gebruikt in combinatie met een shovel, kraan of heftruck. Deze techniek is vooral bedoeld om grote stukken te verplaatsen. Er moet voldoende oppervlakte zijn om het vacuüm te zuigen anders zal de steen weer neervallen.

Hydraulische stenenklem

Dan bestaat er ook nog de hydraulische stenenklem. Deze maakt, net als de vorige machine, gebruik van vacuüm. Ook deze manier is bedoeld om grote stukken steen te verplaatsen. Daarnaast kan de machine ook kunnen grote stukken beton worden verplaatst. Weet je nou niet zeker of de machine wel wat voor je is. Dan is het goed om te weten dat je de machine ook op maat kan laten samenstellen. Geen steen die niet verplaatst kan worden!

Pin It on Pinterest