Mazda en Suzuki komen beide uit Japan, maar elk merk heeft zijn eigen unieke plaats op de automarkt veroverd. Overweegt u een Mazda of Suzuki te kopen? Lees dan verder en bekijk enkele van de belangrijkste overeenkomsten, verschillen en USP’s van de Japanse automerken. 

  1. De geschiedenis van de merken Mazda en Suzuki

Mazda

Mazda Motor Corporation, gevestigd in Hiroshima, is een Japanse multinationale autofabrikant. Mazda werd opgericht in 1920. Nu is Mazda de 17e grootste autofabrikant ter wereld in termen van de geproduceerde auto’s. Daarnaast staat Mazda bekend om zijn ‘Zoom-Zoom’ merkboodschap geïnspireerd door “de liefde voor beweging ervaren als een kind”.

Suzuki

Suzuki Motor Corporation, eveneens gevestigd in Japan, werd in 1909 opgericht en wordt momenteel in bijna 200 landen gedistribueerd. Het bedrijf produceerde iets meer dan het dubbele aantal auto’s vergeleken met Mazda en staat op de 11e plaats in de wereldwijde ranglijst. Na de lancering van hun eerste motorfiets in de jaren 1950, is het bedrijf ook erg bekend geworden door hun motors. In 1970 eiste ze als eerste Japanse fabrikant een wereldkampioenschap motorcross op.  

  1. De prijzen 

Op het gebied van de prijzen van de auto’s, zijn de kleinste basismodellen van Suzuki iets betaalbaarder dan die aangeboden worden door Mazda. Ook de grotere modellen, zoals de Mazda CX-5 is beduidend prijziger dan de vergelijkbare SUV Vitara van Suzuki. Terwijl sommige bestuurders het prestige van Mazda verkiezen, omhelzen anderen de betaalbaarheid van Suzuki.  

Wil je een Mazda of Suzuki auto nog betaalbaarder krijgen? Koop dan een occasion. Bekijk het aanbod Suzuki en Mazda occasions op freeroad.nl. 

  1. De technologie 

Mazda

Mazda staat bekend om zijn SKYACTIV-technologie, die in 2011 werd ontwikkeld om de brandstofefficiëntie en het motorvermogen op te drijven. SKYACTIV-X is de volgende generatie van deze technologie en combineert de voordelen van zowel benzine- als dieselmotoren, waarbij Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) wordt gebruikt om ongelooflijke acceleratie, vermogen en eco-prestaties te leveren. 

Suzuki 

Anderzijds heeft Suzuki zijn eigen motor van de nieuwe generatie gelanceerd in de vorm van de BoosterJet. Door de juiste hoeveelheid brandstof direct in de cilinders te injecteren en het ideale lucht-brandstofmengsel te creëren, levert de BoosterJet dynamische prestaties met hoge brandstofefficiency en lagere emissies. Dit wordt gecombineerd met Dualjet-technologie op Swift-modellen, waarbij twee brandstofinjectoren per cilinder worden gebruikt om de efficiëntie verder te verbeteren.

Pin It on Pinterest