Een Abarth is een geweldig leuke auto, maar wat als je toe bent aan een tweede wagen of een andere auto? Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, kom je voor veel keuze te staan. Zo kun je bijvoorbeeld een auto leasen, een tweedehands auto kopen of een nieuwe auto aanschaffen. Wat is voor jou de meest logische keuze? In deze blog geven we tips hoe je moet denken over het aanschaffen van een auto. 

Kosten berekenen

Het eerste wat je moet doen is een kostenplaatje maken. We raden aan om in excel gewoon wat simpele tabellen te maken om de te maken kosten te berekenen voor verschillende modellen. Allereerst moet je kijken welke modellen jou aanspreken. Kies een top 3 of 5 en ga voor alle modellen na welke optie het voordeligste is. Bereken bijvoorbeeld hoeveel je kwijt zou zijn als je voor een shortlease, nieuwe wagen of occasion zou gaan. Via de ANWB site kun je heel gemakkelijk de kosten berekenen van een tweedehands auto. Hier kun je het kenteken, bouwjaar, kilometerstand en andere opties invullen. Een autoverzekering afsluiten is ook een dingetje. Gelukkig zijn hier hele goede vergelijkingssites voor te vinden, zoals verzekering.nl. Vervolgens krijg je een mooie berekening te zien van de kosten waar je rekening mee kunt houden. Zet deze in je Excelbestand. Vervolgens kun je online de prijs zoeken voor een private lease. Zet deze ook in je bestand. Hetzelfde geldt voor een nieuwe auto, deze vind je vaak gemakkelijk online op de website van het automerk zelf.

Private lease

Private lease wordt vaak onderschat in Nederland. Er heerst een stigma dat private lease altijd veel duurder zou zijn. Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in, maar private lease is tegenwoordig niet meer zo duur als men denkt. Met private lease heb je geen werk aan het kopen en inruilen van een auto. Ook ben je erg goed verzekerd tegen schade: als je auto kapot is, kun je in de meeste gevallen een gloednieuw model krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een bewijs dat je een vast inkomen hebt. De leasemaatschappij ziet het namelijk als een soort lening. 

Nieuwe auto kopen

Als je het idee vervelend vindt dat een ander persoon jaren in “jouw” auto heeft gereden, is het aanschaffen van een nieuwe auto de juiste keuze. Echter raden we dit vaak af omdat een nieuwe auto al de helft van zijn waarde verliest als hij de showroom uitrijdt. Je krijgt natuurlijk wel gewoon een gloednieuwe auto: zonder krasjes, deuken en rookgeur. Ga zelf goed na wat voor jou belangrijk is. Is het de kwaliteit en schoonheid van de auto of geef je niet zoveel om de kilometerstand en eventuele schade?

Pin It on Pinterest