Er zijn veel verschillende aanbieders waar je terecht kunt als je op zoek bent naar een huurauto. De meest bekende zijn misschien wel de huurauto’s op vliegvelden: de huurauto voor op vakantie. Natuurlijk zijn er ook nog andere momenten waarop men een auto kan huren, zoals wanneer ze een lekker dagje willen touren met een bijzondere auto of wanneer er met meer mensen of meer goederen dan normaal van A naar B vereist moet worden. Er zijn wel een aantal universele zaken waar je op moet letten, ongeacht waar je nu een auto huurt. Volg onderstaande checks en controlepunten en zorg ervoor dat je helemaal tiptop vertrekt.

Controleer eventuele schade

Het is erg gebruikelijk dat, wanneer je een auto huurt, de verhuurder met je meeloopt naar de wagen. Eenmaal daar, dan zal de verhuurder, samen met jou, de eventuele bestaande schade en mankementen die de auto heeft doornemen. Let hier goed op! Het lijkt misschien een formaliteit, maar het is erg belangrijk. Deze controles zijn namelijk om een eventuele discussie te kunnen voorkomen wanneer het schijnt dat er schade aan de auto is ontstaan tijdens de huurperiode. Als je iets ziet wat de verhuurder overslaat tijdens het controlerondje, spreek hem hier dan zeker op aan.

Controleer de kilometerstand

De meeste huurautos huur je niet alleen voor een dagprijs. Vaak is er ook een zekere grens aan het aantal kilometers wat je per huurperiode mag afleggen. Dat is niet gek aangezien de motor van de auto lichtjes slijt bij elke gereden kilometer. Geef bij je verhuurder aan wat de huidige kilometerstand van de wagen is, voordat je ermee wegrijdt.

Aanvullende verzekering

Vaak wordt er aan mensen gevraagd of ze zich aanvullend willen verzekeren, wanneer ze de huurauto willen aannemen. Dit lijkt misschien in de eerste instantie een extra verdienmodel, maar het kan zo nu en dan wel handig zijn om jezelf aanvullend te verzekeren. Als je bijvoorbeeld bent aangesloten bij een verzekeraar waarvan je weet dat ze niet aan buitenlandse dekkingen doen, dan is het geen slecht idee om op zijn minst de voorwaarden door te nemen.

Ben je op zoek naar een autoverhuurbedrijf in de regio Rotterdam? Kijk dan snel op de website van Hart Autoverhuur in Rotterdam

Pin It on Pinterest