Er komt erg veel kijken bij het organiseren van een race. Ook als deelnemer heb je je handen vol aan het organiseren van je deelname. Natuurlijk moet je bepaalde administratieve zaken in orde hebben, maar het is ook erg belangrijk dat je zekere technische zaken goed geregeld hebt. Een van de zaken waar de meeste mensen misschien niet zo vaak over nadenken, is het vervoer van een racewagen vanaf de garage naar de startlijn. Het is namelijk niet erg gebruikelijk dat, wanneer er een race is in bijvoorbeeld Assen of Zandvoort, dat je dan veel Formule 1 wagens ziet rijden over de snelweg die onderweg zijn naar het circuit. In deze blog leggen we je uit hoe de meeste racewagens van de ene naar de andere locatie worden gebracht.

Het vervoeren per vrachtauto

Wanneer er een race is georganiseerd in een land of regio die tamelijk vlakbij is, dan is het vaak niet nodig om hele uitzonderlijke manieren van transport te gebruiken. In veel gevallen zullen  de racewagens in een vrachtwagen worden geladen en deze rijdt dan, vaak samen met de rest van het team, naar de locatie van de race. Hoewel dit meestal goed wordt afgeschermd, kan het zomaar zo zijn dat je wel eens een vrachtwagen hebt gezien die een aantal snel-ogende auto’s vervoerde. Voor de korte afstand, is de vrachtwagen een prima vervoersmiddel van een raceauto. Zou je hier persoonlijk ook een keer aan willen meewerken als professioneel vervoerder? Zorg dan voor de juiste papieren. Volg daarom een opleiding bij beroepsvervoercollege.nl.

Het vervoeren per boot

Er zijn ook mogelijkheden om een race-auto te vervoeren door middel van een boot. Er wordt in dergelijke gevallen veelal gebruik gemaakt van containerschepen. De raceauto wordt dan in een container gereden en, vanzelfsprekend, goed en stevig vastgemaakt. Je wil immers niet dat er bij enige verschuivingen er schade aan zal optreden! Vaak is transport per boot een geschikte manier van het vervoeren van de racewagen wanneer de bestemming zich aan of in de buurt van de kust bevindt. Als dat niet het geval is, dan is er nog een derde mogelijkheid.

Het vervoeren per vliegtuig

Ten slotte kan het soms zijn dat er racewagens moeten worden getransporteerd naar andere plekken die niet dichtbij zijn en ook niet aan de kust liggen. In dergelijke gevallen kan het transport door middel van een vliegtuig de oplossing bieden. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat er een vliegveld in de buurt is!

Pin It on Pinterest