Of het nu gaat om de Formule 1 of om rally, het is altijd belangrijk dat je ervoor zorgt dat de auto in de allerbeste staat verkeert. Je wil immers niet dat je de race niet zult winnen omdat je een paar zaken niet goed geregeld hebt of omdat er slijtage zit bij een specifiek auto-onderdeel. In deze blog willen we een aantal punten noemen waarnaar je moet kijken wanneer je er zeker van wil zijn dat je racewagen in de beste staat is.

Tip #1: Zorg voor autobanden in perfecte staat

Een van de belangrijkste zaken wanneer het gaat om autoraces is het hebben van de juiste grip die nodig is om die ene scherpe bocht nou net even goed te kunnen nemen. Om goede grip te kunnen houden op het wegdek, is het erg belangrijk dat de autobanden in de perfecte staat verkerende voor de mate van grip die gewenst is.

Tip #2: Zorg voor reserveonderdelen

Het laatste wat je wil tijdens een race is natuurlijk dat je een probleem ondervindt met je auto. Dat is al zuur genoeg want het betekent tenslotte dat je tijdelijk even moet stoppen om het probleem op te lossen. Dat terwijl je rivalen je gewoon voorbijgaan. Daarom is het belangrijk dat je voldoende reserveonderdelen mee hebt zodat je direct het benodigde onderdeel kunt vervangen. Je wil immers niet, wanneer je toch al gestopt bent om het probleem op te lossen, dat je niet verder kunt omdat het onderdeel wat je nodig hebt ontbreekt! Zorg er dus voor dat je meer dan genoeg reserveonderdelen mee hebt op de dag van de race.

Tip #3: De beste monteurs

Ten slotte willen we graag aangeven dat het belangrijkste onderdeel van de gehele race is dat je de mensen om je heen hebt die je helpen. De monteurs en andere specialisten die betrokken zijn bij de race spelen een enorm groot onderdeel om je winst te kunnen behalen. Ze zijn daarom een essentieel onderdeel van het hele gebeuren, als is het niet per se een auto-onderdeel.

Pin It on Pinterest