Heb je je wel eens afgevraagd hoe racewagens op hun plaats van bestemming komen? Als het de vertreklocatie de startlijn en de eindlocatiebestemming de finishlijn is, dan spreekt het voor zich: door te rijden en het liefst zo snel mogelijk! Maar hoe zit dat nu eigenlijk buiten de race om? Wat als het raceteam in bijvoorbeeld Nederland zit en de race plaatsvindt in India, Ierland, Italië of in een ander land wat al dan niet met de letter I begint? In dergelijke gevallen zijn er een paar manieren waarop de racewagens worden getransporteerd. Ben je benieuwd welke manieren dat zijn? Je leest het in onze blog.

transportmethode #1: vrachtwagens

De keuze voor het soort transport, hangt af van de afstand die moet worden overbrugd. Stel dat er een race plaatsvindt in Italië. Afhankelijke van waar in het land de race plaatsvindt, is het mogelijk om per vrachtwagen de Italiaanse grens te bereiken binnen 2 of 3 dagen. De racewagen wordt op een passende aanhangwagen gereden waarna de auto in perfecte staat aankomt om aan de race deel te kunnen nemen.

transportmethode #2: vliegtuig

Voor grote afstanden over moeilijk terrein, kan het wenselijk zijn om de racewagen te transporteren via vliegverkeer. In de meeste gevallen zal het dan gaan om een vliegtuig al kunnen er soms ook grotere helicopters gebruikt worden. Het is een uitzonderlijk spectakel aangezien er een heleboel geregeld moet worden voor wat betreft de verdeling van het gewicht van het vliegtuig, de hoeveelheid benodigde brandstof voor een vracht met een dergelijk gewicht en meer.

transportmethode #3: per boot

Ten slotte is er een mogelijkheid om de racewagen te vervoeren door middel van de scheepvaart. Zeker in een land als Nederland is de kust erg dichtbij. Als de locatie van de race ook dichtbij het water is gelegen, dan kan de boot een uitkomst bieden. Vaak worden er dan meer dan enkel één racewagen vervoerd aangezien het vrij prijzig is om een boot te laten varen met te weinig vracht.

Pin It on Pinterest