Het is voor veel mensen in Nederland een hobby om aan oude brommers of auto’s te knutselen, maar hoe begin je deze hobby zonder enige kennis en is het zo moeilijk als je denkt? 

Scooter en auto-onderdelen zoeken

Allereerst moet je weten waar je onderdelen koopt voor je auto of scooter. Zonder de juiste onderdelen heb je namelijk niks om te vervangen en loop je maar wat aan te knutselen. Wij raden www.piaggio-parts.nl aan als je op zoek bent naar nieuwe- en tweedehands scooter onderdelen. Voor auto-onderdelen moet je op zoek naar een soortgelijke website, waar je overzichtelijk en snel het onderdeel kunt zoeken en bestellen die je nodig hebt. 

Zelf onderdelen vervangen

Zonder enige kennis is het een kriem om aan auto’s te sleutelen. Je maakt dan al gauw meer stuk dan dat je repareert. Het is namelijk belangrijk om alle onderdelen als een geheel te zien. Je kunt bijvoorbeeld wel het ene onderdeel hebben gerepareerd, maar als hierdoor een ander onderdeel minder efficiënt werkt gaat je auto in zijn geheel achteruit (niet letterlijk). Gelukkig is daar je grote vriend: het internet. Op het internet kun je heel gericht zoeken naar wat je wilt vervangen. Grote kans dat er een video op Youtube staat die jou kan uitleggen hoe je iets moet aanpakken. Heb je een specifieke auto, zoals een oldtimer of een Abarth? Dan zijn er veel forums te vinden waar fanatiekelingen met elkaar kunnen sparren en tot oplossingen komen. Stel je vraag of deel jouw kennis met forumleden en je zult zien dat de meesten ontzettend behulpzaam en vriendelijk zijn. Zo wordt het vervangen en knutselen aan auto’s een stuk eenvoudiger.

Gereedschap

Oké, nu heb je de kennis en weet je waar je onderdelen kunt vinden, maar hoe ga je nu aan de slag? Sommige mensen zeggen dat ze niet handig zijn en andere beweren dat je handig MOET zijn om aan een auto te sleutelen. Wij zijn van mening dat je alles kunt leren, zo ook het sleutelen. Veel oefenen is belangrijk, iedereen is ergens begonnen. Als hobbyist beschik je echter niet over alle tools die essentieel zijn om goed te kunnen sleutelen. Heb je bijvoorbeeld een autolift in je garage? Waarschijnlijk niet. Je zult dus gelimiteerd zijn. Gelukkig zijn er bepaalde garages waar je even de ruimte kunt huren en van gereedschap gebruik kunt maken. Ga in jouw omgeving na of dat er is. Dat maakt het sleutelen aan je auto een stuk eenvoudiger.

Pin It on Pinterest