Hoe zit het als je op een trekker wil rijden? Wij nemen het met je door en vertellen je ook wat er nu zo belangrijk is aan juiste banden en velgen voor landbouwvoertuigen. Lees verder en ontdek hoe het zit.

Heb ik een rijbewijs nodig voor een trekker? 

Als je vroeger onder de 18 jaar was, mocht je op een trekker rijden. Maar na 2015 is het voor alle bestuurders verplicht een rijbewijs te hebben. Dan alleen mag je op een trekker rijden. Als jij je autorijbewijs gehaald hebt, dan zit daar een brommer- en een trekkerrijbewijs bij. Vanaf je 16e mag je een trekkerrijbewijs halen. Op deze manier mag je ook op de openbare weg. Veel mensen vinden het wonderlijk dat een 16 jarige wel op een trekker mag rijden (die veel groter is dan een auto), terwijl hij of zij niet in een auto mag rijden. 

Veilig op een trekker rijden? Denk hieraan!

Onderhoud je landbouwvoertuigen goed. Laat ze nakijken door de experts. Waar kun je zelf opletten? Wielen industrie of landbouw categorieën vragen om specifieke behandeling en kennis en kunde, dus laat een expert zeker ernaar kijken. 

Het profiel moet in orde zijn. Het gaat om voldoende grip. Zo rijd je veilig op de  landbouwgrond. Veruit de meeste tractorbanden hebben een profieldiepte van 24 t/m 38 inch. Een normale autoband heeft maar profiel dat veel minder diep is: 0,28 t/m  0,37 inch.

Laat je voertuig altijd checken door de experts. Bij Vlukon vind je wat je nodig hebt voor je landbouwvoertuigen. Kennis en kunde zullen ze zeker met je delen. 

Vermaakstoepassingen

Andere toepassingen van dergelijke banden en velgen zijn natuurlijk de verschillende vermaakstoepassingen. Denk aan racen. Daarbij heb je ook te maken met verschillende soorten terrein, denk aan modder en aarde. Dus dat zijn allemaal dingen waar goede wielen, banden en velgen bij komen kijken. 

Het trekkerracen is ook zo´n sport. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door onze blogs te lezen.

Pin It on Pinterest